10. september 2014

Karamelni poljubčki


Ste že kdaj pekli kakšno pecivo, v katerem ste rabili samo rumenjake? So vam potem ostajali beljaki in niste vedeli kam z njimi? No, če se vam to dogaja, potem vam predlagam enostaven recept za karamelne poljubčke. Sestavine so preproste, priprava pa še preprostejša :)



Sestavine: 
- 3 beljaki
- 70 g sladkorja
- 70 g sladkorja v prahu
- ščepec soli

Postopek:
Beljake in ščepec soli zmiksamo v čvrst sneg. Nato pa postopoma po žlicah dodajamo najprej kristalni sladkor, kasneje pa še sladkor v prahu.
Pečico najprej segrejemo na 110°C.  Pekač obložimo s peki papirjem in brizgalko napolnimo z beljakovim snegom. Na papir nabrizgamo sneg v poljubni obliki in postavimo v pečico za eno uro. 
Po eni uri dvignemo temperaturo pečice na 200°C za eno uro, oziroma za toliko časa, da karamelizirajo. 
Po tem pa zopet znižamo temperaturo pečice na 110°C in pečemo še približno 3 ure.


1 komentar:

  1. Koristno :) Meni neštetokrat ostanejo samo beljaki in potem res ne vem kaj z njimi.

    OdgovoriIzbriši