01. april 2015

Regratova juha s trobenticami

Že kar nekaj dni nazaj sem na mojo FB stran Patrišn blog (če še ne sledite, hitro klikni TU in všečkaj, ter postani na tekočem z mojimi objavami :)) objavila sliko regrata in trobentic. Iz teh dveh sestavin sem naredila regratovo juho s trobenticami. Že na začetku vam povem, da ta juha ni za vsak okus. Kuhan regrat ima namreč grenak priokus in če le niste ljubitelji grenkega, vam ta juha ne bo všeč. Grenkobo pa lahko omilite tako, da dodate malo več trobentic, ki so sladke. Lahko pa uporabite manj regrata in dodate več krompirja. Za piko na i je okusu prispevala tudi Biogetta iz Barbio's. 

In ne pozabite, danes je 1. april ;)







Sestavine:

- približno 220 g regrata
- približno 30 g trobentic
- 1 velik krompir
- 1 čajna žlička Biogette


Postopek:

V vrelo vodo (približno 0,75 litra), kateri smo dodali Biogetto, vsujemo opran regrat in trobentice. Kuhamo 5 minut na zmernem ognju. Dodamo olupljen kuhan krompir, ter s paličnim mešalnikom vse skupaj dobro zmiksamo. Po želji lahko dodate tudi žlico kisle smetane.




Ni komentarjev:

Objavite komentar