11. september 2014

Pomarančno - limonine rezine



Že med pripravo teh rezin so se mi tako cedile sline, kot že dolgo ne. Vedela sem, da bo odlično, preden sem sploh že dokončala in videla končni izdelek. Ko pa je bilo končano, pa se seveda nisem morala upreti in prav mogla sem dati majhen košček v usta. Sladke pomaranče in kisle limone so prava kombinacija.



Sestavine za testo:
180 g moke
40 g sladkorja v prahu
50 g sladkorja
ščepec soli
120 g masla

Sestavine za kremo:
3 jajca
2 rumenjaka
200 g sladkorja
5 žlic moke
ščepec soli
žlička naribane limonine lupine
žlička naribane pomarančne lupine
1 dcl pomarančnega soka
1 dcl limoninega soka

Postopek:
Pečico segrejemo na 180°C. Sestavine za testo dobro zmešamo, da dobimo testo. Nato testo damo na namaščen pekač in kar s prsti sploščimo enakomerno. Damo peči približno 20 minut.
Moko, sol in sladkor zmešamo. Dodamo naribano lupino, sokove ter jajca in rumenjaka. Z mikserjem zmešamo da se sestavine dobro premešajo. Masa pride zelo tekoča, ampak brez skrbi, v pečici se bo med peko lepo povezalo. Pečico znižamo na 160°C, na testo vlijemo kremo, ter pečemo še približno 20 minut. Ko se speče, postavimo iz pečice, pustimo da se malo ohladi, nato pa damo v hladilnik za 1 uro.











2 komentarja:

  1. Uuuuuuu, tole moram pa definitivno poskusiti! :) Zgleda odlično ;) Imaš talent za fotografiranje, so mi všeč slike! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za pohvalo :) Sem še nova v fotografiranju, ampak se trudim :)

      Izbriši