2. oktober 2014

Marelična mascarponejeva torta


Tako hladno kot je bilo poletje, je sedaj vroča jesen. In ko je vroče res prija hladna sladica. Kot je na primer ta marelična mascarponejeva torta, ki je zelo osvežilna in boste z veseljem segli še po en kos.





Sestavine za biskvit:

- 5 jajc
- 10 dag sladkorja v prahu
- 1 pecilni
- 12 dag moke
- 1 vanilijin sladkor


Sestavine za kremo:
- 500 g Mascarponeja
- 3 dcl sladke smetane
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 20 g želatine
- 400 g marelic 
- 1 žličko limonine lupine



Priprava:

Sestavine za biskvit preprosto zmešamo in pečemo v pečici na 200°C približno 15 minut, toliko da biskvit postane lepe zlate barve.
Biskvit pustimo v pekaču  in medtem ohlajanjem pripravimo kremo. 
Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg, rumenjaku pa dodamo še sladkor in stepamo, dokler ne nastane penasta zmes. Rumenjaku s sladkorjem dodamo mascarpone, limonino lupino ter želatino (preverite na embalaži, ali je potrebno želatino prej kaj namočit v vodi). Dodamo sneg iz beljakov ter počasi premešamo. Na koncu dodamo še sladko smetano, ki smo jo stepli.

Marelice razpolovimo in jim odstranimo koščice. Na testo razporedimo marelice, nato pa vlijemo vso kremo. Na vrhu kreme postavimo marelice, ki so nam ostale. Torto postavimo v hladilnik za približno 4 ure, da želatina naredi svoje.






-----

Mimogrede, en mesec bloganja je že za mano! Če potegnem črto, so večinoma samo recepti, ampak obljubim, da bo sledilo tudi kaj drugega :)
Ne pozabite me spremljati tudi na facebooku ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar