26. januar 2015

Mini skutine tortice


Kako enostavno je narediti sladico, ki izgleda perfektna, pa tudi okusa je takega. Mini skutine tortice, močnega okusa, ki ga vroči ribez ublaži in ustvari pravo harmonijo okusa v ustih.
Mimogrede, ste že všečkali mojo FB stran? Če še niste, kliknite TUKAJ in všečkajte, da boste na tekočem z vsemi novicami. :) V mislih imam tudi, da ko zberemo 500 všečkov, da pripravim nagradno igro. Kaj pravite na to? ;)



Sestavine:

- 250 g keksov (najboljši so Leibniz)
- 35 g masla
- 345 g sladkorja
- 3 žlice kakava
- 500 g skute
- 150 ml sladke smetane
- 2 jajci
- vanilijin sladkor


Postopek:

V multipraktiku zmeljemo kekse, ter jim nato dodamo maslo, kakav in 45 g sladkorja. Mešamo, dokler se sestavine ne dobro premešajo. Nato v manjši pekač, obložen s peki papirjem vsujemo maso in jo s prsti poteptamo. Damo v pečico, segreto na 180°C za 10 minut.
Medtem, ko čakamo da se spodnja podlaga ohladi, v posodi zmešamo skuto s 300g sladkorja. Potem postopoma dodajamo jajci, na konuc pa dodamo še sladko smetano in vanilijin sladkor. Mešamo, dokler ne dobimo enakomerne goste mase. Vlijemo na pekač in pečemo približno 30 minut na 160°C.
Pečeno damo iz pečice in počakamo približno 15 minut, da se malo ohladi. Nato skupaj s peki papirjem vzamemo iz pekača. Izrežemo kroge, poljubne velikosti, da dobimo tortice. Ostanke lahko zrežemo na kvadratke in preprosto pojemo :)
Zmrznjen ribez damo v vročo ponev in grejemo toliko časa, dokler ribez ne odda tekočine in ta tekočina zavre. Dobro ohlajene tortice damo na krožnik, čeznje pa prelijemo vroč ribez. Serviramo takoj. 






Ni komentarjev:

Objavite komentar