21. januar 2015

Peresniki z avokadovo omako

Verjetno se vas je veliko kar streslo, ko ste že naslov prebrali. Avokado? In to s testeninami? Res, da je mogoče malce nenavaden okus, ampak marsikomu bo všeč, kot je bilo meni. Je pa 100 ljudi, 100 čudi, tako da ne obsojajte, če vam mogoče ne bo všeč. Še vseeno pa vas izzivam da poizkusite ;)






Sestavine:

- 250 g pirinih peresnikov
- 1 avokado
- 1 pest oluščene makadamije
- nekaj peteršilja
- nekaj drobnjaka
- 1 dcl kokosove kreme za kuhanje (Če ne veste kaj je to, vam je v pomoč zadnja slika. Lahko pa uporabite tudi navadno smetano za kuhanje)



Postopek:

- v multiprktiku najprej zmeljemo samo makadamijo. Nato dodamo peteršilj, drobnjak in avokado. Na koncu pa še avokado. Miksamo toliko časa, da postname masa gladka.
Pirine peresnike skuhamo po navodilu z embalaže. Med kuhanjem peresnikov na vroči ponvi omako segrejemo. Ko so peresniki skuhani jih postrežimo z omako. Za dekoracijo lahko po vrhu posujemo z rdečim poprom. Jaz sem ga posula samo zaradi slikanja, saj mi rdeči poper ni všeč :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar