19. januar 2015

Jabolčni kruh

Tudi kruh je lahko zdrav in sladek. Za dokaz je ta jabolčni kruh, narejen iz pirine moke. Za sladkost je dodana fruktoza, lahko pa seveda zamenjate tudi za kakšno drugo sladilo. Zima se še ni poslovila, zato sem dodala tudi cimet, ki je zame prava zimska začimba :)






Sestavine:

- 300 g pirine moke
- 3 dcl Radenske
- 2 srednje veliki jabolki
- ščepec cimeta
- 4 žlice fruktoze
- pecilni prašek iz vinskega kamna



Postopek:

Jabolka operemo, olupimo in narežemo na zelo tanke rezine, najbolje da to storimo z multipraktikom. Vse ostale sestavine preprosto zmešamo v gladko testo. Dodamo jabolka, še enkrat dobro premešamo in vlijemo testo v dobro pomaščen pekač. Pečemo približno 30 minut na 220°C.








2 komentarja:

  1. Zdrave stvari pa paše uživat :) vidim, da ti je lepo uspel :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, si brez slabe vesti lahko privoščiš dodaten kos ;)

      Izbriši