05. marec 2015

Cimetovi vaflji z jabolčno čežanoDecembra sva šla s fantom v Tiaro - shopping center v Italiji. In seveda nisem mogla iti mimo trgovine s kuhinjskimi pripomočki. Po več kot pol ure občudovanja različnih pripomočkov, sem iz trgovine odšla z dvema mini silikonskima modelčkoma in s pekačem za vaflje. Nad pekačem sem bila seveda zelo navdušena, vendar kljub temu, je le trajalo, preden sem jih končno naredila. 
Tokrat sem naredila cimetove z jabolčno čežano in posušenimi brusnicami. Vsekakor bodo večkrat na jedilniku :)Sestavine:

200 g pirine moke
2 jajci
1 žlica kokosovega sladkorja
2 žlici agavinega sirupa
1 žlička pecilnega praška
2 dcl kokosovega mleka (lahko tudi kravje mleko, ovseno mleko,... po želji)
3 žlice kokosovega masla v mehkem stanju (lahko zamenjaš z navadnim maslom ali margarino)
ščepec himalajske soli
3 jabolka
pest posušenih brusnic


Postopek:

Jajci, agavin sirup, kokosov sladkor, zmehčano kokosovo maslo in himalajsko sol dobro zmešamo. Dodamo moko in pecilni prašek ter premešamo, da dobimo gladko maso. Vaflje spečemo po navodilih aparata za vaflje. Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Na kokosovi masti popečemo jabolko, nato pa dolijemo malo vode, da se začnejo dušiti. Na zmernem ognju kuhamo približno sedem minut, nato dodamo posušene brusnice in kuhamo še dve minuti. Na tople vaflje polijemo jabolčno čežano in ponudimo še toplo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar