18. junij 2015

Prosena torta s sadjem






Sestavine:

25 dag prosene kaše
1 liter mleka
13 dag margarine
ščep soli
12 dag sladkorja
4 jajca
16 dag mletih mandeljev
2 dcl sladke smetane
 25 dag maskarponeja
10 dag sladkorja v prahu
sveže sadje po izbiri



Postopek:

V mleko damo margarino in ščep soli ter počakamo da zavre. Dodamo proseno kašo in kuhamo toliko časa, da se kaša popolnoma  zmehča. V primeru, da je kaša še trda, mleka pa ni več, dodamo malček vode.  Kuhani kaši dodamo sladkor in pustimo, da se kaša popolnoma shladi. V ohlajeno kašo dodamo mlete mandelje in jajca ter tako dobimo testo za torto. V tortni model, ki je dobro namaščen ali pa obložen s peki papirjem, vlijemo maso in postavimo v na 180°C ogreto pečico. Pečemo približno 40 minut, oziroma toliko, da se testo speče. (Kako to preverimo? V sredino torte vpičimo zobotrebec in če ostane čist, je testo pečeno.) Testo se mora popolnoma ohladiti, ter ga nato prerežemo na dve plasti.

Sladko smetano stepemo do čvrstega. Nato ji vmešamo maskarpone in sladkor v prahu. Spodnjo plast torte namažemo s polovico kreme. Po kremi posujemo poljubno sadje. Položimo zgornjo plast testa in ponovimo postopek.  Torto pustimo v hladilniku približno 2 uri, da se krema poveže z testom.















Ni komentarjev:

Objavite komentar