27. september 2014

Presna nektarinina torta


Moj fotoaparat je trenutno na Rodosu (ohhh, kako sem mu 'fouš', že 2. letos je na tem vročem otoku!), zato je čas, da objavim že spisane objave.
Minilo je že kar nekaj časa odkar sem zgornjo slikco prilepila na moj FB-jev profil. Takrat še nisem pisala bloga, sem šele razvijala idejo. Dobila sem veliko sporočil s prošnjo za recept, ampak nism popustila in sem rekla, da naj kar lepo počakajo da začnem z blogom. No, z blogom sem začela pred kratkim in končno je prišel čas tudi za recept te slastne presne nektarinine torte.
Primerna je za vse gurmane, tudi za tiste, ki so alergični na gluten, laktozo, jajca,... Ta torta je dokaz, da je tudi presna hrana lahko odlična hrana :)






Sestavine za testo:
- 250 g dateljnov
- 200 g kokosove moke


Sestavine za nadev:
- 5 nektarin
- sok ene limone
- 50 g kokosove moke
- 8 žlic kokosovega olja
- 1 dcl agavinega sirupa



Priprava:
Namočene dateljne v dcl vode zmešamo v blenderju da dobimo gladko dateljnovo maso. Nato dodamo še kokosovo moko in premešamo. Dno tortnega pekača obložimo s peki papirjem. Testo položimo v tortni model in lepo enakomerno oblikujemo.
Kokosovo olje stopimo na nizki temperaturi, saj ga bomo rabili v tekočem stanju. V blender damo olupljene nektarine in vse ostale sestavine za nadev. Zblendamo do gladkega.
Razmažemo po testu. Pekač pokrijemo s plastično ali aluminijasto folijo, da se torta ne naveže kakšnega drugega vonja iz hladilnika. Postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur, najbolje pa da pustimo kar čez noč.



Ni komentarjev:

Objavite komentar