25. februar 2015

Presne murvine mini tortice

Če ste se že kdaj zanimali za nakup zdrave hrane preko interneta, ste verjetno zasledili tudi spletno stran Malinca.si. Jaz sem nad njihovo ponudbo navdušena, še bolj pa sem navdušena, da smo pričeli sodelovati. Tako da bodo recepti, ki so iz samih zdravih sestavin, objavljeni tudi na njihovi strani.

Tokrat sem si zadala cilj, da naredim nekaj iz murv. Doma imamo dve drevesi murv in komaj čakam, da bo njihova sezona. Do takrat pa si lahko potešim željo po njih s posušenimi murvami. So zelo dober prigrizek, ampak iz njih lahko naredimo tudi odlično sladico, kot so te presne murvine mini tortice.






Sestavine:

1 + 1/3 skodelice datljev
1 skodelica mandljev
3/4 skodelice murv
3 žlice kokosovega masla (v tekočem stanju)
1/2 skodelice vode
ščepec himalajske soli


Postopek:

Skodelico datljev in skodelico mandljev namočite v vodi za pol ure. Vodo odlijte in v multipraktiku zmešajte datlje in mandlje. Iz dobljene mase oblikujte majhne skodelice in položite v hladilnik za eno uro.
V blenderju zmešajte 1/3 skodelico datljev, 3 žlice kokosovega masla, 1/2 skodelice vode, 3/4 skodelice murv in ščepec himalajske soli. Nadev nalagajte v skodelice, na nadev pa položite še cele murve. V hladilniku naj počiva vsaj eno uro.








1 komentar:

  1. Zdrava hrana in superživila Goji jagode, MSM v prahu, Kurkuma, Guarana, Moxa, Spirulina, Chlorella, He Shou Wu, Inkovske jagode, Kakav in kakavovi izdelki, Kelp, brezplačni recepti, Shilajit
    Super Obrok

    OdgovoriIzbriši