13. maj 2015

Limonine presne kroglice

Končno nova objava! Sama sebi se že grem na živce, kako zadnje čase sploh skoraj nič več ne pečem in tako tudi blog sameva. Zaenkrat vem, da je brez pomena, da vam obljubljam v prihodnje pa zelo redne objave, saj se sama zavedam, da me čakata še dva izpita, poleg tega pa so dnevi tako lepi, da sem raje zunaj na soncu :)
No, tokrat sem naredila limonine presne kroglice, ki so res enostavne. Naredila sem jih v 10 minutah in vsakič ko grem mimo hladilnika, izgine kroglica ali dve :)

Sestavine:

1 1/2 skodelice zmletih lešnikov (ali mandljev ali orehov; po želji)
1/3 skodelice kokosove moke (s tem ne mislim nastrgan kokos, ampak prav moka :))
1/4 skodelice kokosovega olja
1/2 žličke himalajske soli
1 - 2 žlici medu
Sok treh limon + njihova lupinica Postopek:

No, postopek je pa zelo zahteven, tako da pozorno preberite navodila preden se lotite dela, ker morate delati res zorganizirano. Ste dovolj skoncentrirani, da boste sledili navodilom? No, postopek je sledeč... vse sestavine dajte v multipraktik in ga priklopite. Sklopite ga, ko se vse sestavine premešajo. Nato iz mase izoblikujte kroglice in jih postavite v hladilnik za najmanj tri ure. Masa pride zelo mehka, zato lahko pred oblikovanjem kroglic postavite maso že za eno uro v hladilnik. Kroglice hranite v hladilniku. Težek postopek, kajne? ;)
Ni komentarjev:

Objavite komentar