26. marec 2015

Mafini z jagodami in belo čokolado


Trenutna blokada v glavi, nimam pojma kaj napisat za uvod :) Ti mafini so sladica, ki jih lahko naredi čisto vsak. Preproste sestavine in preprost postopek. In kaj je pri teh mafinih najboljše? To, da zginejo v desetih minutah in me vsake toliko časa kdo vpraša, kdaj jih bom naredila ponovno. :)





Sestavine:

- 1 jajce
- 50 g stopljenega masla
- 150 g sladkorja
- 1 vanilijin sladkor
- 230 ml mleka
- 300 g moke
- 1 pecilni prašek
- 80 g sesekljane bele čokolade
- 100 g jagod



Postopek:

Jajce, stopljeno maslo in mleko dobro premešamo. Dodamo sladkor in vanilijin sladkor, nato pa še moko in pecilni prašek. Ko so sestavine dobro premešane najprej vmešamo sesekljano belo čokolado in kasneje še na rahlo vmešamo jagode, ki smo jih narezali na manjše koščke.
Maso damo v modelčke za mafine in postavimo v pečico, segreto na 180°C. Pečemo približno 20 minut.



Ni komentarjev:

Objavite komentar