Navadnih pudingov "s škrtoca" ali pa tiste, ki že pripravljene kupimo, ne maram kaj preveč in jih pojem res če je le nuja. Sem pa tokrat odkrila puding, s katerim se umetni pudingi ne morejo kosati, saj je tako odličen, da ga v momentu ni več. In kaj je najboljše? Vsebuje le dobre sestavine, priprava je zelo enostavna, povrhu vsega pa je še zelo zdrav. Vsekakor priporočam, da ga ob priliki preizkusite :)
24. april 2015
Kokosov presni puding
Oznake:
avokado,
Enostavno,
Hrana,
kakav,
Kokos,
kokosov presni puding,
kokosov sladkor,
kokosovo mleko,
nariban kokos,
presni puding,
presno,
puding,
Recept,
sladice,
zdravo
8. april 2015
Orehovi mafini z borovnicami
Verjetno ste že opazili, da se mafini pri meni doma kar pogosto pečejo. Zdijo se mi najpreprostejši za pripravo, in če mi uspe, so tudi zelo slastni in sočni. Jih bom pa poskušala za nekaj časa postaviti na stranski tir in pečti vse, kar nima nobene povezave z mafini.
Ker imamo še kar nekaj borovnic v skrinji, ter je ostalo nekaj orehov od orehove potice, sem združila ta dva okusa v orehove mafine z borovnicami. Bili so zelo slastni. :)
2. april 2015
Medena čokolada
Sem Patricija in sem čokoholik, priznam! :) V letošnjem letu lahko preštejemo dneve na prste obeh rok, ko nisem zaužila ničesar čokoladnega. Brez čokolade zame ni dneva. Pa naj bo to Milka čokolada, čokoladni puding, čokoladni mafini, Nesquik, kakav,... samo da je čokoladno in sem srečna. Zato sem se potrudila in odločila, da bom počasi poskušala preiti iz teh nezdravih sladkarij na bolj zdrave variante in naredila domačo čokolado. Za mojo prvo čokolado sem se odločila za medeno in ni mi žal. Žal mi je samo to, da je ni več :)
To čokolado ne vem, a bi štela pod presno ali ne, saj nisem merila temperature kakavovega masla, ko se je topil na sopari. In, da ne bo kakšnega pritoževanja, sem izraz "presno" raje izpustila.
1. april 2015
Regratova juha s trobenticami
Že kar nekaj dni nazaj sem na mojo FB stran Patrišn blog (če še ne sledite, hitro klikni TU in všečkaj, ter postani na tekočem z mojimi objavami :)) objavila sliko regrata in trobentic. Iz teh dveh sestavin sem naredila regratovo juho s trobenticami. Že na začetku vam povem, da ta juha ni za vsak okus. Kuhan regrat ima namreč grenak priokus in če le niste ljubitelji grenkega, vam ta juha ne bo všeč. Grenkobo pa lahko omilite tako, da dodate malo več trobentic, ki so sladke. Lahko pa uporabite manj regrata in dodate več krompirja. Za piko na i je okusu prispevala tudi Biogetta iz Barbio's.
In ne pozabite, danes je 1. april ;)
30. marec 2015
Navdih za pirhe
Konec tedna bo že velika noč. Joj, kako hitro čas beži. Ravno zdaj bo tukaj poletje in potem spet zima :)
Sama še ne vem, kako bom letos pobarvala jajčka, saj za pripravo ne bom imela veliko časa. Zato sem za navdih malo pobrskala po Pinterestu, ter dobila nekaj zelo luštnih idej.
Naročite se na:
Objave (Atom)