Dnevi tako hitijo, da kar deset dni ni bilo časa za spisat novo objavo. Tako sem si danes le vzela čas in se odločila, da odkrijem nekaj novega. V hladilniku imam že dalj časa kilogram marcipana, a do danes nisem dobila ideje, kam ga uporabiti. Tako sem naredila marcipanov kolač, ki je v bistvu mandljev biskvit, premazan z marcipanovo masleno kremo. Po vrhu pa je oblit še z belo čokolado.
14. oktober 2014
4. oktober 2014
Figova pita
Pred kakšnim tednom sta starša prosila sosedo, če lahko vzameta nekaj njenih fig. No, od takrat nam jih je soseda še dvakrat prinesla. In ker se pač ne da jesti non-stop fige (pa še na mojem prepovedanem seznamu živil so), sem se odločila malo eksperimentirati in poizkusiti figovo pito. Še nikjer je nisem videla ali jedla, kaj šele da bi jo kdaj naredila. Vendar glede na to, da še ni dve uri odkar je spečena, pa je skoraj ni več, je očitno vsem dobra in jo bom še kdaj naredila.
2. oktober 2014
Marelična mascarponejeva torta
Tako hladno kot je bilo poletje, je sedaj vroča jesen. In ko je vroče res prija hladna sladica. Kot je na primer ta marelična mascarponejeva torta, ki je zelo osvežilna in boste z veseljem segli še po en kos.
30. september 2014
Tortilje z nadevom piščanca in zelenjave
Ena redkih stvari, ki jih pogrešam z Ljubljane je ta, da sem vsaj enkrat na mesec jedla v mehiški restavraciji. Tam sem se vedno najedla do mrtvega in vedno je bilo tako dobrooo.
Ampak smo ugotovili, da se da malo mehiškega vonja v lastno kuhinjo z lahkoto prinesti. ;)
27. september 2014
Presna nektarinina torta
Moj fotoaparat je
trenutno na Rodosu (ohhh, kako sem mu 'fouš', že 2. letos je na tem
vročem otoku!), zato je čas, da objavim že spisane objave.
Minilo je že kar nekaj časa odkar sem zgornjo slikco prilepila na moj FB-jev profil. Takrat še nisem pisala bloga, sem šele razvijala idejo. Dobila sem veliko sporočil s prošnjo za recept, ampak nism popustila in sem rekla, da naj kar lepo počakajo da začnem z blogom. No, z blogom sem začela pred kratkim in končno je prišel čas tudi za recept te slastne presne nektarinine torte.
Primerna je za vse gurmane, tudi za tiste, ki so alergični na gluten, laktozo, jajca,... Ta torta je dokaz, da je tudi presna hrana lahko odlična hrana :)
Naročite se na:
Objave (Atom)