8. februar 2015

Čokojago pita

Veste, kaj je največji užitek pečenja? Ko spečeš pito, ki je pojedena v enem mahu, jedci pa jo kar hvalijo. No, seveda se dobijo vedno izjeme, ki jim kaj ni všeč, ampak njihove komentarje v trenutku odmislim.
Te dni sem bila bolna in ko sem se že naveličala ležanja in spanja v postelji, sem se premaknila v dnevno sobo na kavč in odprla program 24 kitchen. Tam vedno dobim inspiracijo in voljo do kuhinje. No, tokrat sem gledala ta program štiri ure in v štirih urah so spekli tri torte z okusom jagode, čokolade in mete. Na začetku mi je bilo zanimivo Rudolphovo ustvarjanje, po štirih urah pa sem bila že naveličana, saj se je z okusi nenehno ponavljal. Kljub temu mi je dobro vzbudil brbončice in vedela sem, da bo moja naslednja sladica bila iz čokolade in jagode. Nekaj časa sem improvizirala in nastala je ta slastna Čokojago pita :)





30. januar 2015

Polnjeni jajčevci






Zunaj spet močno sneži. Ko sem bila majhna sem oboževala sneg, sedaj sem pa bolj vesela, če ga ni. Tista brlozga, ki nastane ob cestah, pa problemi na cesti, pa ledeni pločniki... ah, kje je poletje! :)
Jajčevci so poletna zelenjava, ampak v trgovini se dandanes itak dobi vse leto vso sadje in zelenjavo. Meni so jajčevci najboljši panirani v pivskem testu, a za spremembo sem jih tokrat naredila polnjene. Zdravo poletno kosilo za snežni zimski dan ;)

26. januar 2015

Mini skutine tortice


Kako enostavno je narediti sladico, ki izgleda perfektna, pa tudi okusa je takega. Mini skutine tortice, močnega okusa, ki ga vroči ribez ublaži in ustvari pravo harmonijo okusa v ustih.
Mimogrede, ste že všečkali mojo FB stran? Če še niste, kliknite TUKAJ in všečkajte, da boste na tekočem z vsemi novicami. :) V mislih imam tudi, da ko zberemo 500 všečkov, da pripravim nagradno igro. Kaj pravite na to? ;)

21. januar 2015

Peresniki z avokadovo omako

Verjetno se vas je veliko kar streslo, ko ste že naslov prebrali. Avokado? In to s testeninami? Res, da je mogoče malce nenavaden okus, ampak marsikomu bo všeč, kot je bilo meni. Je pa 100 ljudi, 100 čudi, tako da ne obsojajte, če vam mogoče ne bo všeč. Še vseeno pa vas izzivam da poizkusite ;)



19. januar 2015

Jabolčni kruh

Tudi kruh je lahko zdrav in sladek. Za dokaz je ta jabolčni kruh, narejen iz pirine moke. Za sladkost je dodana fruktoza, lahko pa seveda zamenjate tudi za kakšno drugo sladilo. Zima se še ni poslovila, zato sem dodala tudi cimet, ki je zame prava zimska začimba :)